ISM Keulen 2017 - 3 februari 2017 - Koen van Dommelen

Recent bezochten we de ISM in Keulen.  De beurs waar iedereen, met affiniteit voor zoetwaren, zich verzamelt.  Door invloeden uit diverse landen gaf het ons een inspirerende blik in de laatste trends op het gebied van zoetwaren en verpakkingen. 

Diet protein snacks

Het aanbod van, en de vraag naar, eiwitrijke producten wordt steeds groter. Op de ISM was duidelijk zichtbaar dat deze trend zich ook heeft uitgebreid naar snacken in de zoetwarenbranche. Naast gezonde en verantwoorde voeding is de consument meer en meer op zoek naar thema's als energie, verzadiging en gewichtsbeheersing. Een concreet voorbeeld wat we aantroffen op de beurs waren de Nutra en Vitraburst van Swan Sweets.

Vegan & Raw

Veganistische chocoladerepen, raw fruit candy en gedroogde fruitchips kwamen we in overvloed tegen tijdens ons bezoek. Het principe achter raw food is; eerlijk, simpel en gezond. Omhuld met eigentijdse verpakkingen is dit een opvallende beweging in de markt. Populaire ingrediënten zijn onder meer gojibessen, acaibespoeder, lijnzaden, walnoten, chiazaad, avocado, rauwe chocolade, gember en blauwe bessen.