Duurzaamheid

Voor de lange termijndoelstellingen die we vanuit Hoppe Food Group BV nastreven, is duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel. In de kern gaat het om de juiste balans tussen: planet, people en profit.

PLANET
Om te streven naar een duurzame bedrijfsvoering, werken we intensief samen met al onze partners in de keten . Samen zorg je immers voor een kettingreactie. Duurzaamheid is niet nieuw voor ons, want we hebben onder andere de volgende stappen reeds genomen om onze ecologische footprint te verbeteren:
Kantoor
o Maatregelen voor een CO2-neutraal kantoor (denk aan groene stroom, LED verlichting, isolatienorm)
o Het doel is een ‘paperless office’ door digitalisering (bijvoorbeeld EDI , digitale facturatie)
o Kantoorafval scheiden bij de bron (papier, plastic, glas en rest)
o Een beleid op elektrische of hybride leaseauto’s
Productie
o Inmiddels zijn we 100% overgeschakeld op FSC-gecertificeerd golfkarton
o Het doel is 95% recyclebare verpakkingen eind 2024
o Door een uniek retoursysteem van transportverpakking minimaliseren we de afvalstroom van karton in de productie
o We hebben een beleid op het gebruik van gecertificeerde grondstoffen, zoals palmolie (RSPO), chocolade (UTZ) en biologisch.
Logistiek
o Combinatievervoer door onze transporteurs voor efficiëntere kilometers
o Transport met Euro 5 (EEV) vrachtwagens voor minimale uitstoot van CO2 en fijnstof
o Brandstofverbruik verlagen door het “nieuwe rijden ” en geavanceerd routeplanningssoftware

PEOPLE
Op onze productielocatie waar we onze mixdozen assembleren, werken we nauw samen met Ergon. Zij coachen mensen intensief bij het vinden én behouden van een betaalde baan. Trots zijn we dan ook op de medewerkers die hierdoor nu een vaste aanstelling hebben gekregen.
Ook werken we samen met sociale werkplaatsen, om mensen met “een afstand tot de arbeidsmarkt” in het arbeidsproces te betrekken.
Elk jaar verwelkomen we diverse stagiairs en stagiaires die als onderdeel van hun studie bij ons kunnen “proeven aan het bedrijfsleven”. Hoppe is dan ook een gecertificeerd stagebedrijf.
Tot slot willen we door productontwikkeling bijdragen aan een gezondere levensstijl, wat momenteel past in de maatschappelijke trend naar gezonder snacken en druk vanuit de overheid om de consument bewuster te laten consumeren. Suikerverlaging, eiwitverrijking, koolhydraatarm en Nutri-score -A zijn hier enkele voorbeelden van.

PROFIT
Sinds 2006 steunen we actief de Fairtrade-beweging door de succesvolle introductie van diverse Fairtrade producten. Hierdoor dragen we ons steentje bij aan een eerlijke prijs voor boeren in ontwikkelingslanden en verbetering van sociale en milieutechnische omstandigheden.